CW continuă seria veştilor bune pentru telespectatorii săi, anunţând în urmă cu doar câteva momente reînnoirea cu un nou sezon a serialului The 100. În prezent, toate proiectele în curs de difuzare au primit o reînnoire, excepţie făcând The Vampire Diaries şi Reign ajunse la deja anunţatul sezon final.

Din grilă, doar The Originals şi iZombie vor mai aştepta o decizie în privinţa continuităţii, hotărâre care se preconizează a fi făcută publică undeva la sfârşitul lunii aprilie, ori chiar începutul lui mai.

Pentru moment nu a fost plasată o comandă exactă pentru numărul de episode aferente sezonului 5, detaliu ce probabil va fi anunţat în cadrul UpFront-urilor din luna mai. Prin această decizie, The 100 se alătură celor opt seriale ale postului deja reînnoite , printre acestea regăsindu-se şi noul proiect din acest sezon, Riverdale .

Descriere: Acum 97 de ani, un dezastru nuclear a decimat Terra, eliminând complet rasa umană de pe suprafața acesteia. Singurii supraviețuitori au fost cei 400 de locuitori ai celor 12 stații spațiale internaționale care se aflau pe orbită în momentul producerii dezastrului. Au trecut trei generații de atunci, iar numărul populației care trăiește în cadrul acestor stații s-a mărit de peste 10 ori, fiind o amenințare la adresa resurselor de pe „Arcă” – cele 12 stații interconectate pentru a asigura traiul supraviețuitorilor. Vremurile disperate cer măsuri disperate, motiv pentru care 100 de oameni sunt trimiși înapoi pe Pământ, marcând prima dată când umanitatea va pune piciorul pe Terra în aproape 100 de ani. Printre exilați se numără caractere și personalități diverse, de la rebeli fără cauză, la delincvenți juvenili, la oameni care nu mai au nimic de pierdut și adevărate genii, care se văd nevoiți să ia decizii de viață și de moarte, pentru a asigura continuitatea speciei umane acolo unde a fost menită să existe: pe Pământ.